Peter Sagan si v cieli zatancoval

V poradí piata etapa podujatia v hornatom Švajčiarsku patrila nášmu majstrovi sveta Petrovi Saganovi.Pridal tak štrnáste etapové víťazstvo na jeho obľúbených pretekoch. Konkurenciu vyslovene roztrhal, ak by mohol, v cieli by si stihol objednať jedno veľké. Všetky vyhlásenia nájdete na oficiálnych weboch hlavných protagonistov.

V hromadnom špurte predviedol svoje kvality a šikovnosť Peter Sagan, ktorý zaskočil svojich súperov a suverénne vybojoval svoj štrnásty triumf na tomto podujatí. Druhý skončil Michael Albasini a na tretej priečke sa objavil Matteo Trentin.

Vynikajúca koncovka Petra Sagana nakoniec prišla v piatej etape a perfektne v nej vyškolil svojich hlavných súperov. Pred páskou ukázal výborný šprint a aj zrýchlenie, takže pred vrcholom sezóny je jeho výkonnosť na požadovanej úrovni. A v cieli to potvrdil aj svojim oslavným gestom. Po tomto triumfe sa dostal na vedúcu priečku v bodovacej súťaži. Michael Kolář zostal v balíku až do samého konca a prišiel do cieľa s mankom 22 sekúnd, Juraj Sagan finišoval na konci štartového poľa.

Peter to dnes okomentoval takto:

Z dnešného víťazstva sa veľmi teším, pretože tím BORA-hansgrohe nechal na trati úplne všetko, chalani sa naozaj obetovali. Na konci sme boli takmer všetci, chalani ma doviedli až do finále. Ďakujem mojim spolujazdcom, skončilo sa to pre nás veľmi dobre a ja som naozaj šťastný. Trochu to trvalo, kým sme sa dopracovali až k víťazstvu. Prvá etapa bola divoká, odohralo sa niekoľko atakov, na trati bol chaos. Pred dvomi dňami v Berne som sa cítil takisto dobre, ale pred posledným stúpaním som vyvinul veľkú snahu, čo mi v konečnom dôsledku chýbalo na páske. Ale dnes to dopadlo veľmi dobre. Na konci nám trochu spŕchlo, ale cítil som sa lepšie a zostal som celý čas plne koncentrovaný.

1. SAGAN Peter BORA – hansgrohe 5:15:50 60
2. ALBASINI Michael ORICA – Scott link ikonka 00:00 25
3. TRENTIN Matteo Quick-Step Floors link ikonka 00:00 10
4. BEVIN Patrick Cannondale-Drapac Pro Team link ikonka 00:00
5. BONIFAZIO Niccolo Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:00
6. MATTHEWS Michael Team Sunweb 00:00
7. MODOLO Sacha UAE Team Emirates 00:00
8. GATTO Oscar Astana Pro Team link ikonka 00:00
9. GATE Aaron Aqua Blue Sport 00:00
10. DOULL Owain Team Sky link ikonka 00:00
31. ŠTYBAR Zdeněk link ikonka Quick-Step Floors link ikonka 00:00
64. CINK Ondřej Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:00
96. BÁRTA Jan BORA – hansgrohe 00:37
118. HIRT Jan CCC Sprandi Polkowice 09:46

Tour de Suisse 2017 – Stage 5

Thanks to Swiss broadcaster SRG for this nice video of yesterday's final sprint at the #TourdeSuisse. As you see, I didn't win alone, it was the result of great teamwork. It's always good when you can rely on your teammates. You're the best, guys!Veľká vďaka švajčiarskej spoločnosti SRG za skvelé video zo včerajšieho záverečného špurtu na Okolo Švajčiarska. Ako môžete vidieť, víťazstvo nie je iba moja zásluha, je to výsledok perfektnej tímovej práce. Je to paráda, keď viete, že sa môžete spoľahnúť na svojich spolujazdcov. Díky, chalani!

Posted by Peter Sagan on 15. jún 2017