Tour de France 2017 – 4. etapa Peter Sagan druhý (po diskvalifikácii 115ty)

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil druhé miesto v utorkovej 4. etape pretekov Tour de France.

V záverečnom hromadnom špurte 207,5 km dlhej trate z Mondorf-les-Bains do mesta Vittel nestačil iba na domáceho víťaza Arnauda Démarea, na tretej priečke finišoval Nór Alexander Kristoff.

Sagan dosiahol po triumfe v pondelkovej 3. etape druhé etapové umiestnenie na tohtoročnej Tour de France.

Pred cieľom došlo k škaredému pádu. Sagan lakťom zhodil Cavendisha do ochranného plotu. Následne cez neho leteli ďalší dvaja špurtéri v plnej rýchlosti.

Peter Sagan je v dnešnej etape diskvalifikovaný. Skončil na 115 mieste. Dimension-Data žiada o vylúčenie Petra Sagana z Tour de France !

Peter Sagan bol napokon po dojazde potrestaný. Podľa pravidiel UCI obdržal finančnú pokutu dvesto frankov, bol zaradený na koniec svojej skupiny (115. miesto) a zároveň dostal 30-sekundovú penalizáciu. A okrem toho mu bude odrátaných 50 bodov v bodovacej súťaži.

Vyjadrenie Petra Sagana k pádu:

„Nevedel som, že mám napravo Marka Cavendisha, iba som sa snažil ísť v háku za Kristoffom. Taký je šprint, samozrejme, veľmi ma mrzí, čo sa stalo Markovi. Nie je pekné to vidieť,“ uviedol Peter Sagan v prvom televíznom interview. Sagan sa bol ospravedlniť Cavendishovi k tímovému autobusu Dimension Data.