2. etapa Tour Down Under 2018 Sagan štvrtý

Slovenský cyklista Peter Sagan skončil na štvrtom mieste v hromadnom šprinte druhej etapy Tour Down Under, úvodného podujatia prestížnej série WorldTour v sezóne 2018, ktoré sa odohráva v Južnej Austrálii.

Trojnásobný a úradujúci majster sveta Sagan z tímu Bora-Hansgrohe v záverečnom šprinte148,6 kilometra dlhej etapy z Unley do Stirlingu veľmi skoro vyšprintoval a napokon ho predstihol jeho tradičný austrálsky rival na týchto pretekoch Caleb Ewan z tímu Mitchelton-Scott.

Práve tento Austrálčan sa stal novým lídrom Tour Down Under. Ewan vedie aj bodovaciu súťaž i klasifikáciu do 25 rokov, na čele ktorej bol už aj po prvej etape.

Sagana zdolal v koncovke etapy aj Juhoafričan Daryl Impey a slovenský reprezentant napokon zjavne prepustil tretie miesto tímovému kolegovi Austrálčanovi Jayovi McCarthymu, ktorý by mal na Tour Down Under bojovať o celkový triumf.

Peter sa po pretekoch vyjadril takto:

Dnes bolo veľmi horúco a preteky boli také ako sme predpokladali. Snažili sme sa ísť čo najlepšie ale vo finále bol Caleb Ewan silnejší. Som naozaj rád, že Jay získal nejaké bonusové sekundy. Pred nami sú ešte ďalšie štyri etapy a budeme sa snažiť urobiť všetko čo je v našich silách.

Tour Down Under 2018:

2. etapa – výsledky:

1. Caleb Ewan Austrália Mitchelton-Scott
2. Daryl Impey JAR Mitchelton-Scott + 0 s
3. Jay McCarthy Austrália Bora-Hansgrohe + 0 s
4. Peter Sagan Slovensko Bora-Hansgrohe + 0 s