7.etapa Okolo Švajčiarska 2018 Peter Sagan 112.miesto

Keď neútočí Peter Sagan na etapu, tak Bora – hansgrohe vysiela jazdcov do úniku, aby sa snažili zabojovať o triumf. Tentoraz sa dostal do brejku Gregor Mühlberger a rakúsky cyklista veľmi dlho zostával pri víťaznom Quintanovi na záverečnom kopci.

„Najskôr som si myslel, že skupina bola priveľká a nebude tam veľa spolupráce. Na kopcovitých pasážach to bol ten prípad, no v doline sa jazdci Sky pričinili o to, že skupina našla rytmus. Bola tam šanca, aby sme šli do posledného stúpania, ale v prvej časti som veľmi trpel. Keď sa Quintana vzdialil, mal som nejaký čas zotaviť sa na rovinatých pasážach a mojim nohám to pomohlo. Tri kilometre pred cieľom som si myslel, že by som mohol vyhrať, ale stále mi chýbajú tie finálne tri percentá, aby som dosiahol svoju vrcholovú formu, takže posledné 2 km som nebol schopný Quintanu prenasledovať. Napriek tomu je štvrté miesto vítaným buditeľom môjho sebavedomia a ukazuje, že moja príprava na Tour de France je na správnej ceste. Som teraz veľmi unavený, ale súčasne aj šťastný.“

Vyjadrenie Petra Sagana(BORA):

Dnes to bola na Tour de Suisse posledná horská etapa pre vrchárov, tak som záver absolvoval v grupete. Gratulujem nášmu rakúskemu šampiónovi Gregorovi Mühlbergerovi ku vynikajúcim pretekom. Dnes bol veľmi silný, celý deň strávil v úniku a nakoniec ešte bojoval s favoritmi.

Okolo Švajčiarska – 7. etapa, Eschenbach – Arosa (170 km):

1. Nairo Quintana (Kol./Movistar Team) 4:01:39 h
2. Jakob Fuglsang (Dán./Astana Pro Team)
3. Richie Porte (Austr./BMC Racing Team) obaja +22 s
4. Gregor Mühlberger (Rak./Bora-Hansgrohe) +38
5. Wilco Kelderman (Hol./Team Sunweb)
6. Enric Mas (Šp./Quick-Step Floors)
7. Igor Anton (Šp./Dimension Data) obaja rovnaký čas
8. Steven Kruijswijk (Hol./LottoNL-Jumbo) +50
9. Mikel Landa (Šp./Movistar Team) rovnaký čas
10. Sam Oomen (Hol./Team Sunweb) +59

112. Juraj SAGAN (SR/BORA-Hansgroge) +29:53 min
114. Peter SAGAN (SR/BORA-Hansgroge) rovnaký čas