Peter Sagan obsadil v časovke siedme miesto

Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil siedme miesto v piatkovej 6. etape pretekov Amgen Okolo Kalifornie, ktorou bola individuálna časovka v okolí jazera Big Bear Lake. Na 24 km takmer po úplnej rovine Sagan zaostal o 23 sekúnd za víťazným Britom Jonathanom Dibbenom (Sky), ktorý zaznamenal prvé víťazstvo profikariéry.

Druhý skončil s odstupom 7 sekúnd Američan Brent Bookwalter (BMC Racing) a tretí jeho krajan, hrdina piatkového horského dojazdu na Mt. Baldy, Andrew Talansky (Cannondale-Drapac) s mankom 16 sekúnd.

Novozélanďanovi Georgeovi Bennettovi (LottoNL-Jumbo) štvrté miesto a 18 sekúnd odstupu na víťaza stačilo na to, aby sa stal novým lídrom pretekov a zo žltého trička vyzliekol Poliaka Rafala Majku. Spolujazdec Petra Sagana v Bore-Hansgrohe Majka zaostal za víťazom časovky o 59 sekúnd, čo mu stačilo „iba“ na 22. miesto V celkovej klasifikácii nový líder G. Bennett vedie pred Majkom o 35 sekúnd. Tretí je Talansky s 36-sekundovým mankom. Petrovi Saganovi patrí 40. priečka (+28:08 min). Z ďalších Slovákov je Michael Kolář na 88. mieste a jeho spolujazdec z Bora-Hansgrohe Juraj Sagan figuruje na 110. priečke. Martinovi Velitsovi (Quick-Step Floors) patrí 122. post.

Vyjadrenie Petra Sagana po časovke ( 7.miesto)

Som spokojný s mojím výsledkom. Mojím hlavným cieľom bolo, aby som prešiel cez časovku bezpečne a vyhol sa pádom, nepremýšľal som nad výsledkom. Ale na trati som sa cítil veľmi dobre, preto som udržal silné tempo po celý čas a nakoniec som finišoval v Top 10.“

Vyjadrenie Georga Bennetta (líder celkového poradia)
„Toto som absolútne nečakal. Niektorí ľudia mi síce vraveli, že to dokážem, ale príliš som to neriešil, lebo som bol sklamaný zo včerajška, kde mi etapový triumf tesne ušiel. Veľmi som chcel vyhrať.
Ale dnes? Fúha, ešte si poriadne neuvedomujem, že som šiel tak dobre. Bolo to náročné, lebo v tejto vysokej nadmorskej výške nemôžete ísť od štartu úplne naplno, lebo by ste veľmi riskovali, tak som sa snažil ísť s rozumom a vraveli mi cez rádio, že idem dobre, ale to nič neznamená. Keď som prišiel do cieľa a zhŕklo sa okolo mňa toľko ľudí i kamier, vtedy som si povedal, že asi som fakt šiel dobre, keď je pri mne takýto cirkus. A o chvíľu ma obliekli do žltého dresu. Wow. Som z toho vykoľajený.“
Výsledky časovky:
1. DIBBEN Jonathan Team Sky link ikonka 28:27 40
2. BOOKWALTER Brent BMC Racing Team link ikonka 00:07 15
3. TALANSKY Andrew link ikonka Cannondale-Drapac Pro Team link ikonka 00:16 6
4. BENNETT George Team LottoNL – Jumbo link ikonka 00:18
5. GANNA Filippo UAE Team Emirates 00:21
6. SCHACHMANN Maximilian Quick-Step Floors link ikonka 00:21
7. SAGAN Peter Bora – Hansgrohe link ikonka 00:23
8. BODNAR Maciej Bora – Hansgrohe link ikonka 00:23
9. ELMIGER Martin BMC Racing Team link ikonka 00:25
10. POLITT Nils Kaťuša – Alpecin link ikonka 00:27